Széchenyi 2020 pályázat

A kedvezményezett neve:
RIKOVINETT Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe:
TERMELÉSI KAPACITÁSBŐVÍTÉS A RIKOVINETT KFT. MEZŐTÚRI TELEPHELYÉN

Támogatás összege: 10 748 750 Ft

Támogatás intenzitása: 50%

Projekt tartalma:

Az elszámolási időszakban a munkaruházat gyártáshoz kapcsolódó, termelési kapacitásbővítés keretében, jelentős varróipari technológiai és informatikai fejlesztést hajtottunk végre mezőtúri üzemünkben. A teljes projektből az alábbi tevékenységeket valósítottuk meg eddig:

  • Varróipari gyártó berendezések: 10 db automata ipari gyorsvarrógép, 1-1 db mechanikus illetve elektronikus gomblyukazó gép, 1 db elektronikus reteszelő gép, 2 db elektronikus gombfelvarró gép, 2 db ipari interlock varrógép és 2 db huroköltésű gyorsvarrógép.
  • Egy új számítógéppel vezérelt CAD-es gyártás-előkészítés és szabászati rendszer (Opti-Tex) beszerzése. A rendszer tartalmaz 2 db szoftvert (OptiTex szerkesztő munkahely és felfektető munkahely Converterrel), illetve a szükséges hardvereket is (2db komplett Intel Core I5-750 / I7-920 számítógép konfigurációt, illetve Algotex Idea 2 HP fejes 180 cm széles rajzplottert és Digipent)

Az első varrógépek megrendelési dátuma 2015.06.08. volt - ez a projekt kezdete. Az utolsó pénzügyi kiegyenlítés 2015.09.07-én megtörtént, minden eszköz üzembehelyezésre került. A tervező rendszer kifizetése 2015.06.29-én megtörtént.

A projekt befejezése a termelés-irányítási rendszer beszerzésével valósult meg, a rendszer átadás-átvétele és működésbe állítása is megtörtént. Ezzel a projekt teljes mértékben megvalósult.

A projekt eredményei:

A gyorsabb, hatékonyabb, modern technológia megoldásokkal (mind a tervezésben, gyártásban és gyártáskövetésben, szervezésben) több gyártott termék készülhet, amely nagyobb versenyképességet jelent cégünk számára, többek között a kedvezőbb árak miatt is. A projekttel fő célkitűzésünk volt, hogy a gyártás és kiszolgálás minősége növekedjen, továbbá cégünk hatékonysága és produktivitása jelentősen fejlődjön - amely meg is valósult a projekttel. Mindezekkel együtt cégünk alkalmassá vált akár külpiacra való termelésre is.

Projekt azonosító szám: GINOP-1.2.1-14-2014-00267

Támogató alap: Európai Regionális Fejlesztési Alap

Utolsó frissítés: 2016.04.17.